Fristil eller fri stil

Att bygga trädgård kan göras på lika många sätt som det finns trädgårdsodlare. Själv börjar jag oftast någonstans med en lös idé som sedan får utvecklas allt eftersom arbetet pågår.

Ibland blir det bra och ibland inte riktigt så bra, jag kan iallafall konstatera att det kan resultera i en hel del merarbete. Önskar ibland att jag var mer konkret i mitt angreppssätt och hade lite mer utarbetade planer.

Hursomhelst så blir det aldrigt enahanda och tråkigt och min trädgård är under ständig process.

I min lilla trädgård i zon 7 bygger jag just nu om lite. Två äppelträd ska få plats – bort med torkvindan (kanske kommer jag att ångra mig, jag menar det är ju trots allt hyfsat praktisk att ha en torkvinda). Min katastrof till ätbar hörna i trädgården, ska väck ….. här ska det bli växthus så småningom. Framförallt kan jag konstatera att det inte växer särskilt bra där, det kanske är för skuggigt. Krusbärsbuskarna som förde en ganska tynande tillvaro där flyttar till en soligare plats och min förhoppning är att de ska bättra på sig och kanske eventuellt leverera lite bär i framtiden.  Mina tre sargade Aroniabuskar får också flytta, de är om möjligt ännu ängsligare än krusbärsbuskarna. Förutom det trista skuggläget så har även grannens kaniner sargat dem ganska brutalt.

Går det ens att hålla på så här i en så liten trädgård?!

Hit har krusbären fått flytta – Jag hoppas de tar sig 🙂

Kaos – Detta ska bort och bereda en fin plats för växthus.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*