I otakt

Det är inte många växter som inte platsar i mina rabatter. Jag gillar nästan alla ….. ja det är säkert. Till och med de gula, som hos många hamnar på utelistan.

Är det inte fantastiskt att man i sin egen trädgård gör precis som man vill?! Enhetligt vitt, rosa eller kanske rött, matchande mot husets fasad eller kanske i kontrast mot den,  låga växter eller kanske höga, brokbladiga  mm ….. kanske drömmen är en rosenrabatt. Jag är en sån där som inte kan låta bli att fascineras av nya upptäckter och jag samlar, flyttar runt och någon gång måste jag även ta bort något, men oftast blir det att utöka rabatten eller göra en ny för att få plats med allt.

Jag är en obotlig optimist och jag blandar vilt och ändrar mig, gör om, gör nytt och så handlar jag ännu en planta att fylla på med. Ibland matchar det och ibland inte.

En växt som hängt med hela tiden och som måste ha sin plats i trädgården är Borstnejlikan.

Jag älskar Borstnejlika!

Borstnejlika

 

Det är en tvååring, vilket innebär att man sår den år ett och njuter blomning år två.  Man måste alltså planera lite för att alltid ha Borstnejlika som blommar, jag missar ibland och ångrar mig varje gång det händer att jag inte varit mer förutseende och planerande. Få se nu, hur såg det ut i fjol sommar …. hade jag några årettplantor eller hur var det nu?!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*