Ett utsnitt i zon 7

Några utsnitt från min lilla lilla trädgård i bostadsområdet, zon 7. Ja jag vet att det oftast är den fjällnära trädgården som får uppmärksamhet här i bloggen, men tänkte att det kanske behövs lite omväxling.

Zon 7Det rostiga växtstödet är ett beställningsjobb, där min systerson och systerdotter står för tillverkning och design. Superkreativa och duktiga!

Aklejan som jag frösådde i fjol (tror jag) visade sig vara en riktigt fluffig vit och rosamarängig skapelse som har blommat förvånansvärt rikligt och stått läääänge. Ja jag är i alla fall nöjd!

 

Brunnen

I min trädgård fanns den här lantliga dekorationen när vi flyttade in på 1980-talet och den är i sig egentligen ganska trevlig……men jag har under de senaste åren börjat tycka att den inte alls passar in. Planerna är således att den måste bort till nästa år. Notera att min lavendel i brunnen inte växt någonting öht. på hela sommaren. De bara liksom står där och är liten och grön.

SmällspireaEtt av förra årets inköp blev en Smällspirea (‘Amber Jubilee’, Phylsocarpus opulifolius) den är superfin med sitt mörkröda bladverk. I år hittade även den något lite invasiva Nysörten (Achillea Ptarmica) in i buskaget och för tillfället får den vara kvar. Jag tycker att det blev en superfin kontrast med de vita ihop med det intensivt mörkröda 🙂

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*