En liten trädgårdskrönika i regnvädret

Det är helt sjukt vad mycket det är att göra på sommaren, dagarna bara flyger iväg och snart är den slut. Trädgården ska inte bara hållas efter, det är nya projekt och nya drömmar som ska bli till. Jag har ju, som ni förstått, två trädgårdar. Min lilla villaträdgård i Jokkmokk zon 7 och så är det den där stora stora fjällnära trädgården som jag tillsammans med föräldrarna har skött om efter min farmors dagar.

I sommar är det också första gången som min mamma inte längre är med oss. En stor saknad på många sätt, inte minst hennes idoga och dagliga omsorger i rabatterna.

Hursomhelst, så konstaterar jag att det riktigt fina med trädgård, trädgårdsprojekt och trädgårdsdrömmar inte är något man behöver bli färdig med på en sommar. I november lägger den sig till vila och det enda jag kan göra då är att fortsätta drömma och kanske planera lite för att till våren igen ta vid där allt slutade.  Trädgården ställer inga krav på att bli färdig, eller på att bli någon slags permanent inrättning som kanske en köksrenovering blir.

Trädgård är till för drömmar, fantasi och kreativitet …. ja och så jord under naglarna, svett och nya muskler 🙂

Från Slagnäs

Bild från gårdagens besök i Annicka Stenmarks kreativa och lummiga trädgård i Slagnäs

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*