En aning underskattad

I går har jag varit och köpt på mig Doroteaplantor.

Vis av erfarenhet vet jag att de kan vara lite si och så med tillgången, så det var bara att passa på när tillfället gavs.

Den är som liten planta inte särskilt tilltalande eller iögonfallande på något sätt och jag tror att det är mycket därför som ”folk” inte använder den i någon större utsträckning i sina planteringar. Det är liksom ingenting som drar uppmärksamheten till sig där i plantskolan och så kanske den är omodern eller bara svår att driva upp. Jag har i alla fall konstaterat att den är ljusår ifrån exempelvis kantlobelian i popularitet och lite bortglömd.

Vi har under många år nu haft den som en kant/marktäckare i en plantering med lite torrt och utsatt söderläge. Funkar perfekt och det har därför blivit ett återkommande måste att ha Doroteablomman på den platsen.

En fin och färgglad sommarblomma som förgyller rabatten – men bara de soliga dagarna. Den slår nämligen bara ut under sol 🙂 …….. ja vem gör helst inte det?!

Gårdagens inköp

 

DoroteaEfter några egna försök att dra upp doroteablomman från frö så insåg jag att det är bättre att lägga krutet på något annat än denna lilla svårhanterade sytrådsliknande planta som jag efter mycket möda fick till och faktiskt satsa på fröodlingar som fungerar lite smidigare och bättre på min fönsterbräda.

DoroteablommorDoroteablomma

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*