Trädgårdsliv i Vuollerim

Längs Luleå älv, några mil från Jokkmokks tätort, ligger den bördiga och vackra byn Vuolleriebme/Vuollerim (zon 6). Här kan du, förutom ett vackert landskap där Lilla och Stora Luleälv flyter ihop, hitta ett rikt föreningsliv, ett varmt välkomnande och många trädgårdsentusiaster.

En av dessa är Ann Enberg som under många år öppnat upp sin trädgård för besökare. Vid det här tillfället, i juli 2017, var det Tidningen Lands öppen trädgård. Ann bjöd in till sin trädgård och hennes syter Siv hade bakat och serverade fantastiskt fika till gästerna.

Ann berättar att hon odlat trädgård ända sen hon flyttade in i sitt radhus 1989-1990 och på den tiden fanns det bara en syrenbuske på gården som hon då gjorde sig av med. Allt eftersom har trädgården utvecklats och förfinats, nya idéer, konstruktioner och växter har kommit till, bytt plats och ibland bytts ut allt eftersom hon lärt sig nytt, hittat inspiration och utvecklat sin trädgård.

2013 var Ann med i det populära tv programmet Trädgårdstoppen med sin trädgård och det var efter det som hon bestämde sig för att börja om på nytt med sin trädgård och skapa någonting helt nytt från grunden.

Här är någonting lite från hur det såg ut tidigare och här kan du se avsnittet från Trädgårdstoppen där Ann var med.

…. och här nedan är en massa bilder från dagen i Anns ”nya” trädgård

 

Någon av blombilderna kan komma från Anns granne som släppte in oss nyfikna på sin sida staketet.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*