Lite trädgårdssnack

Efter veckor med hårt slit bland alla rabatter börjar vi äntligen att komma någorlunda i fas med tillvaron. Det behövde firas med en kamerarunda.

 

En nostalgifavorit hos mig är den söta lite svårflörtade Tusenskönan, Bellis perennis. Växer flitigt och sprider sig villigt där den trivs, men om det inte passar så är den försvunnen efter en säsong. (Fjällkåpa, Alchemilla alpina i förgrunden).

Utsnitt från en av de nyare rabatterna, med diverse gamla godingar, nya experimentella nysatsningar och lite sommarblommor.

En av de äldre rabatterna som farmor Astrid skapade redan på 40-talet. Nu med ett litet annat snitt och några andra perenner än då, men fortfarande med Riddarsporrar, Stormhattar och Brandlilja som en stabil bas. Fonden du ser i bakgrunden är fjället Jarre.

Den Blå bergvallmon, Meconopsis betonicifolia, med sin intensiva blå färg är ett riktigt utropstecken i rabatten och trots att vi haft den i många år nu så upphör jag inte att förvånas över den fantastiska färgen.

Stjärnflockan, Astrantia major, har kommit att bli någonting att lita på här i den fjällnära trädgården. En stabil, vacker och rikblommande perenn som även gillas av humlorna.

Humleblomma eller Porslinsstjärna, Houstonia caerulea, är en liten söt perenn som slank med av bara farten när jag besökte Handelsträdgården tidigare på säsongen. Alltid spännande att se hur (och om) de nya utvecklar sig…… mer om det kan jag förtälja nästa år 🙂

Som ett ogräs sprider sig den Sibiriska vallmon, Papaver croceum, men det gör ingenting för den är så fin och jag tycker inte att det är några problem att ”sanera” lite i beståndet mellan varven.

 

Ja men det där fick bli allt för den här gången.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*