Fjällnära trädgård

Just innan det är för sent så har mycket i trädgården kommit igång på riktigt. Rosorna knoppas och blommar som aldrig förr samtidigt som minusgraderna kommer allt närmare. Sommarblommarna börjar sakta men säkert ge upp en efter en och humlorna arbetar frenetiskt den stund under dagen när solen ger tillräckligt med värme.

Sommaren i den fjällnära trädgården har varit riktigt unikt dålig. Det har varit kallt och ofantliga mängder regn har fallit, de ihärdiga nordliga och västliga vindarna har ytterligare kylt ner den redan lite kärva sommaren. Jo, men jag är besviken, så är det.

Nya vackra knoppar, måntro om jag kanske borde ta bort dem, eller kanske kommer rosen ändå inte att hinna avmogna nu ….

Ääääälskar Anemoner (ja som alla mina blommar) och planterar mängder av nya knölar varje år. Några kommer tillbaka, men det är ju bara lite bingo och egentligen ingenting att räkna med vid mina breddgrader. I år blev det röda och vita och när de äntligen satte fart, blev det riktigt riktigt blommigt av Anemoner. Kransveronika blommar senare än den vanliga, åtminstone hos oss och verkar ha etablerat sig här på sin nya plats (flyttad förra säsongen) 

Det är riktigt mycket humlor nu och när solen behagar visa sig orkar de vara aktiva. De gillar också mina adopterade Digitalis, som jag hoppas jag får se nästa år igen.

Inte supernöjd med att det här Älggräset blev så högt, nåja den får flytta på sig till våren ….. när blir det någonsin riktigt som man tänkt sig?!

Att odla trädgård för mig i den här fjällnära miljön är en utmaning, en sommar som denna DEFINITIVT!!! Överhuvudtaget är det ett sätt att lära sig om sig själv, om naturen och om samspelet där emellan.

Snart kommer snön och jag får distans till alltihop och tid att gömma, glömma och planera.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*