Trädgårdsbloggande och hårt arbete

Hade ingen som helst inspiration till att fortsätta utveckla trädgårdsbloggen när jag hittade tävlingen x-factor på Moseplassen. Plötsligt sitter jag där och bläddrar frenetiskt bland tusentals blomsterbilder i arkiven och funderar och inspireras. Det känns jättekul! Många har besökt mig här och kommenterat lite – Tusen tusen tack för ditt besök!  

Jag har själv hälsat på hos många trädgårdsbloggare, mer än jag någonsin gjort tidigare, och redan hittat en massa nytt och inspirerande. Både växter och andra trädgårdsidéer.

Snart är det dax för den sista utmaningen för den här gången och jag tror det kommer att kännas lite tomt när det är slut. Jag hoppas i alla fall att inspirationen håller i sig. Det vore både intressant och kul om bloggen kunde bli lite mer levande.

————————–

Det här är en bild från hösten 2014. Under hösten hade vi många flyttprojekt på gång och gjorde en del växtrensning och växtförflyttningar. Några delar av trädgården behövde lite förändring. Här har vi sanerat stora mängder av Alpaster som, mer eller mindre, hade tagit över hela scenen. En livskraftig och förvisso väldigt fin liten växt som behöver hållas tillbaka en (hel) del.

Hit flyttade vi också två snöbollsbuskar som inte såg ut att trivas på sitt förra ställe. Förhoppningsvis har de klarat sig, men om det veta vi inte …….. ty snö i stora mängder skola täcka platsen till (åtminstone) början av maj.

ProjektBilden visar en del av trädgården som ligger på husets västra sida med sjön i norr. Ett utsatt läge på många sätt, speciellt för de hårda västliga vindarna och för de, ibland, väldigt kalla nordliga vindarna.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*