…och som vi jobbar

Här är min far i full fart med ogräsrensning

Sören

 

De stora rabatterna kräver hårt jobb, det finns inga genvägar. Vill du slippa rensa ogräs – odla i krukor! 🙂

 

Förutom att hålla reda på de redan befintliga rabatterna, gräsmattorna, buskarna, potatislandet mm så är det också min far som oftast står för alla de större nya projekten i vår trädgård. Många idéer har spirat genom åren och ibland har det blivit verklighet också.

En mulen dag

 

En mulen dag och fjället Jarre har hamnat i skymundan bakom alla moln och allt dis. Här ser man i alla fall en  del av de grönytor som hålls i trim i och i anslutning till vår trädgård.

BackenHär är ett av projekten, om än inte det senaste. Tanken var att odla i en sluttning och försöka få till ett mäktigt blickfång som matchar och avbryter de stora grönytorna. Vi har dock haft en del problem med denna rabatt. Ja allt är inte rosenrött och solskenshistorier 😉

Så att förutom det i sig kärva klimatet tampas vi med allt annat som hör trädgårdsodling till.

Problem 1: Det växer en talldunge intill, vilket gör att jordmånen inte är optimal = många växter trivs inte helt enkelt.

Problem 2: Rabatten ligger mot öster, vilket visserligen ger skydd mot den, många gånger, hårda västliga vinden, men också ger en del skugga.

Problem 3: Den ligger en bit från huset, vilket innebär att det helt sonika är längre att gå för att kärra, vattna, rensa mm mm

Problem 4: … som har en del att göra med 1 och 2, undertecknad har haft en hel del kompositionsproblem och det blev helt enkelt inte som jag tänkte.

Ska vi ge upp den här rabatten, flytta stenarna och växter till ett nytt projekt?

 

Edit: Givetvis är bilderna arkivbilder …. om nu någon skulle få för sig att ifrågasätta snödjupets existens på mina breddgrader så här års 🙂

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*