Arbete pågår

… ständigt och jämt. Ja det känner nog de flesta trädgårdsodlare igen sig i skulle jag tro. Det är alltid något som ska göras och sen är det bara att börja om  på nytt, alltifrån att rensa ogräs till att plantera om, flytta växter och plantera nytt. Grejen är att mitt i allt det skitiga, svettiga och slitiga jobbet så gör vi allt det här med glädje och vi gör om det gång på gång, år efter år.

Jag tror mig kunna prata för fler än mig själv i detta och jag tycker att det är ganska tydligt bland många av mina vänner och bekanta med trädgårdsodling som intresse. Ibland blir det kanske en helt ny rabatt eller kanske en helt ny trädgård för någon.

I vår fjällnära trädgård pågår ett intensivt arbete den här perioden, det finns liksom inga marginaler i tid, då säsongen är ganska kort. Gör vi inte i ordning rabatterna nu, flyttar växter eller skapar det nya som ska skapas så hinns det inte med.  Ganska knäppt skulle nog många tycka om att streta så för den så korta säsongen.

Beslutet att skippa rabatten med i sluttningen med österläge är nu taget jag tror faktiskt att det blir bäst så (se tidigare blogginlägg) ……. men givetvis så har vi lite nytt på gång, jag och farsan.

Trädgården som är av det större slaget, kräver stora arrangemang och rabatter för att alls synas. Utan min far, hans många idéer och några av hans ”bra att ha” maskiner skulle det inte ens vara möjligt med allt nytt och alla förändringar vi vill göra.

 

Här är gårdagens början  sen kvarstår det angenäma problemet att försöka plantera något där också.

BörjanDen lilla grävaren

 

 

 

Fortsättning följer ….

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*